LatestNews

How I lost my first BTC

Posted by [email protected] on September 15, 2015 at 8:00 PM

Πώς έχασα τα πρώτα μου BTC!

Πονεμένη ιστορία. Αν και το ποσό που χάθηκε δεν ήταν μεγάλο, παρόλα αυτά, είχα σπαταλήσει πολλές ώρες για να μαζέψω τα πολύτιμα Shatoshi μου. Και το περίεργο δεν είναι ότι τα έχασα από κάποιον χάκερ ή ιό στον υπολογιστή ή ψεύτικη συναλλαγή.

Όλα ξεκίνησαν από την πρόθεση να μην "κάθονται" τα Shatoshi μου, μέσα στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι, χωρίς κάποιο όφελος.

Η σκέψη φυσικά ήταν -και παραμένει αυτή μου η άποψη- να τοποθετηθούν σε κάποιο Cloud Mining pool, ώστε να επενδύονται στην εξόρυξη κι άλλων Shatoshi (στο επίπεδο που βρίσκομαι, δεν μιλάω ακόμα για Bitcoin).

Έψαξα στο ίντερνετ, αναζήτησα cloud mining υπηρεσίες, σύγκρινα νούμερα και τελικά κατέληξα -όπως φαίνεται και στα προηγούμενα άρθρα- στην Emicoin.com

Οι λόγοι ήταν απλοί. Καταρχήν, θέλανε πολύ μικρό ποσό κατάθεσης για να μπεις (0.001 BTC). Επίσης, η έδρα της εταιρείας βρισκόταν στο Λονδίνο και θεώρησα ότι μια Ευρωπαϊκή εταιρεία είναι καλύτερη για υποστήριξη, από μια Αμερικάνικη. Μια μικρή έρευνα στα forum και τα σχόλια της δίνανε καλές κριτικές. Επίσης, μέσα στην σελίδα αναφερόταν ότι είναι πιστοποιημένη εταιρεία (Company Registration #: 9603585). Φυσικά και αναζήτησα τα στοιχεία για να ελέγξω το registration. Και ήταν αληθινό με τα παρακάτω στοιχεία:

Name & Registered Office:

EUROPE MINING INFRASTRUCTURE LIMITED

5 ROUNDWOOD LANE

HARPENDEN

ENGLAND

AL5 3BW

Company No. 09603585

 

Για να πάρω όμως περισσότερες πληροφορίες για τα οικονομικά της εταιρείας, έπρεπε να πληρώσω κάποια χρήματα, οπότε δεν προχώρησα παραπέρα. Τέλος, όταν έστειλα κάποιες ερωτήσεις στο support της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, αλλά και email, η απάντηση ερχόταν μέσα σε μία εργάσιμη μέρα. Πόσο παραπάνω να το ψάξω;

Ένα μόνο γεγονός με θορύβησε λιγάκι, αλλά δυστυχώς δεν έδωσα σημασία στο καμπανάκι που μου χτύπησε. Στους όρους χρήσης, αλλά και την διαφήμιση της υπηρεσίας τους, μιλούσαν για μηδενική χρέωση στην απόσυρση των BTC.

4. WITHDRAWAL SCHEDULE

4.1. EMICoin does not charge fees for withdrawing the percentages accrued.

4.2. The minimum withdrawal amount equals 0.0001 BTC.

4.3. You ("the user") may request to withdraw the earnings at any moment, including weekends and holidays.

4.4. Withdrawals are processing instantly. In case of failure blockchain respond, your request will processed within 24 hours.

Όμως ανοίγοντας λογαριασμό και προχωρώντας στην χρήση της υπηρεσίας, διαπίστωσα ότι υπήρχε μια μικρή χρέωση. Όταν τους ρώτησα για ποιο λόγο δεν αναφερόταν αυτό στους όρους χρήσης, μου απάντησαν ότι υπήρχε στα FAQS! Και δω ήταν που δυσαρεστήθηκα, αφού δεν μπορεί οι -κρυφές- χρεώσεις να αναφέρονται στις ερωταπαντήσεις της σελίδας και όχι στους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Αλλά όπως είπα και πιο πριν, δεν έδωσα σημασία στο καμπανάκι.

Έτσι, όλα πήγαιναν καλά, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ... γυρνώντας μετά από δύο μήνες απουσίας από το ίντερνετ -σχεδόν- πήγα να συνδεθώ στον λογαριασμό μου, ΧΩΡΙΣ επιτυχία. Δεν είχε καταργηθεί ο λογαριασμός, απλά με πετούσε μετά την σύνδεση, στην αρχική σελίδα αποσυνδεδεμένο. Είχα και στο παρελθόν κάποια στιγμή προβλήματα σύνδεσης, αλλά το support της εταιρείας με εξυπηρέτησε. Πέρασαν αρκετές μέρες μέχρι να αρχίσω να αναζητώ πληροφορίες στα forum. Και οι πληροφορίες ήταν άκρως ανησυχητικές.

ΑΠΑΤΗ!;!

Κάποιοι που πληρώσαν και το έψαξαν περισσότερο, έμαθαν ότι τα γραφεία στο Hertfordshire, στο Λονδίνο ήταν εικονικά. Διευθυντής της εταιρείας εμφανιζόταν κάποιος Tan Eng Sion, όπου ο τόπος διαμονής του είναι στην Σιγκαπούρη, από όπου φαίνεται να γίνεται και η διαχείριση της σελίδας. Επίσης, το όνομα του διευθυντή, όπως και άλλα στοιχεία, δεν εμφανίζονται πουθενά μέσα στην ιστοσελίδα, πράγμα που κινούσε υποψίες.

Σήμερα, ακόμα δεν μπορώ να μπω στον λογαριασμό μου. Ρωτώντας την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το θέμα, μου είπαν ότι

"Με βάση τα στοιχεία που μας αποστείλατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφαίνεται ότι το φερόμενο ως αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα. Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε, ότι είναι απαραίτητη η από μέρους σας υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (στοιχεία-εκτυπώσεις, αποδεικτικά των καταγγελλόμενων πράξεων). Την μηνυτήρια αναφορά μπορείτε να την υποβάλετε σε οποιαδήποτε δικαστική ή αστυνομική Αρχή".

Στα forum πάντως, απατημένοι συνδρομητές έχουν ήδη οργανωθεί για να "κυνηγήσουν" τον Tan. Το τί έχει επενδύσει ο καθένας μπορεί να βρεθεί εύκολα από τις καταθέσεις στις συγκεκριμένες διευθύνσεις BTC. Αν θα τα πάρουμε ποτέ πίσω ... μάλλον δύσκολο, αλλά για οποιαδήποτε εξέλιξη θα κάνω update.

Ελπίζω μόνο, όσοι παρακολουθούν τα ποστ μου, να μην χάσανε πολλά BTC και τώρα με μισούνε.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments