LatestNews

Διαβάστε για τα τελευταία νέα στα faucets και δείτε συγκρίσεις υπηρεσιών.

Κάθε νέο faucet που θα εμφανίζεται με προσφορές και μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα, θα μπαίνει εδώ.

view:  full / summary

Time for sell

Posted by [email protected] on February 6, 2017 at 11:40 AM Comments comments (2)

Καιρό έχουμε να τα πούμε. Από την εποχή που το Bitcoin είχε καμιά κατοσταριά δολάρια.  Όταν ξεκίνησε το blog και άρχισα να "εξορύγνω" satoshis (1 shatoshi = 1e-8 Bitcoin) χωρίς να επενδύσω λεφτά, με πολύ κόπο είχα καταφέρει να μαζέψω μερικές χιλιάδες από αυτά. Κοινώς, μερικά cents του Δολαρίου. Τώρα όμως που η τιμή του Bitcoin αγγίζει τα 970$, ήρθε η ώρα να πουλήσω τα satoshis μου.

Τα μάζεψα λοιπόν όλα σε έναν λογαριασμό, δίνοντας το μικρότερο fee (άρα περιμένοντας μερικές μέρες για την επιβεβαίωση της μεταφοράς) και κατέληξε να έχω στην άκρη ... 30$

Ναιιιιιιιιι, μετά από τόσο κόπο ... δικαιώθηκα. Βέβαια, αν είχα καταφέρει να επενδύσω και λεφτά, αγοράζοντας τότε φθηνά το Bitcoin (ή κάποια υποδιαίρεσή του), τώρα θα είχα πραγματικό λόγο να χαίρομαι. Όμως 30$ από του πουθενά,είναι ένα μικρό δωράκι για τον εαυτό μου από το amazon.

Όσοι έχετε ψιλά ... καιρός να τα πουλήσετε, πριν αρχίσει το Bitcoin την καθοδική του πορεία (που θα αργήσει λιγάκι να ξεκινήσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).


Η.

How I lost my first BTC

Posted by [email protected] on September 15, 2015 at 8:00 PM Comments comments (0)

Πώς έχασα τα πρώτα μου BTC!

Πονεμένη ιστορία. Αν και το ποσό που χάθηκε δεν ήταν μεγάλο, παρόλα αυτά, είχα σπαταλήσει πολλές ώρες για να μαζέψω τα πολύτιμα Shatoshi μου. Και το περίεργο δεν είναι ότι τα έχασα από κάποιον χάκερ ή ιό στον υπολογιστή ή ψεύτικη συναλλαγή.

Όλα ξεκίνησαν από την πρόθεση να μην "κάθονται" τα Shatoshi μου, μέσα στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι, χωρίς κάποιο όφελος.

Η σκέψη φυσικά ήταν -και παραμένει αυτή μου η άποψη- να τοποθετηθούν σε κάποιο Cloud Mining pool, ώστε να επενδύονται στην εξόρυξη κι άλλων Shatoshi (στο επίπεδο που βρίσκομαι, δεν μιλάω ακόμα για Bitcoin).

Έψαξα στο ίντερνετ, αναζήτησα cloud mining υπηρεσίες, σύγκρινα νούμερα και τελικά κατέληξα -όπως φαίνεται και στα προηγούμενα άρθρα- στην Emicoin.com

Οι λόγοι ήταν απλοί. Καταρχήν, θέλανε πολύ μικρό ποσό κατάθεσης για να μπεις (0.001 BTC). Επίσης, η έδρα της εταιρείας βρισκόταν στο Λονδίνο και θεώρησα ότι μια Ευρωπαϊκή εταιρεία είναι καλύτερη για υποστήριξη, από μια Αμερικάνικη. Μια μικρή έρευνα στα forum και τα σχόλια της δίνανε καλές κριτικές. Επίσης, μέσα στην σελίδα αναφερόταν ότι είναι πιστοποιημένη εταιρεία (Company Registration #: 9603585). Φυσικά και αναζήτησα τα στοιχεία για να ελέγξω το registration. Και ήταν αληθινό με τα παρακάτω στοιχεία:

Name & Registered Office:

EUROPE MINING INFRASTRUCTURE LIMITED

5 ROUNDWOOD LANE

HARPENDEN

ENGLAND

AL5 3BW

Company No. 09603585

 

Για να πάρω όμως περισσότερες πληροφορίες για τα οικονομικά της εταιρείας, έπρεπε να πληρώσω κάποια χρήματα, οπότε δεν προχώρησα παραπέρα. Τέλος, όταν έστειλα κάποιες ερωτήσεις στο support της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, αλλά και email, η απάντηση ερχόταν μέσα σε μία εργάσιμη μέρα. Πόσο παραπάνω να το ψάξω;

Ένα μόνο γεγονός με θορύβησε λιγάκι, αλλά δυστυχώς δεν έδωσα σημασία στο καμπανάκι που μου χτύπησε. Στους όρους χρήσης, αλλά και την διαφήμιση της υπηρεσίας τους, μιλούσαν για μηδενική χρέωση στην απόσυρση των BTC.

4. WITHDRAWAL SCHEDULE

4.1. EMICoin does not charge fees for withdrawing the percentages accrued.

4.2. The minimum withdrawal amount equals 0.0001 BTC.

4.3. You ("the user") may request to withdraw the earnings at any moment, including weekends and holidays.

4.4. Withdrawals are processing instantly. In case of failure blockchain respond, your request will processed within 24 hours.

Όμως ανοίγοντας λογαριασμό και προχωρώντας στην χρήση της υπηρεσίας, διαπίστωσα ότι υπήρχε μια μικρή χρέωση. Όταν τους ρώτησα για ποιο λόγο δεν αναφερόταν αυτό στους όρους χρήσης, μου απάντησαν ότι υπήρχε στα FAQS! Και δω ήταν που δυσαρεστήθηκα, αφού δεν μπορεί οι -κρυφές- χρεώσεις να αναφέρονται στις ερωταπαντήσεις της σελίδας και όχι στους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Αλλά όπως είπα και πιο πριν, δεν έδωσα σημασία στο καμπανάκι.

Έτσι, όλα πήγαιναν καλά, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ... γυρνώντας μετά από δύο μήνες απουσίας από το ίντερνετ -σχεδόν- πήγα να συνδεθώ στον λογαριασμό μου, ΧΩΡΙΣ επιτυχία. Δεν είχε καταργηθεί ο λογαριασμός, απλά με πετούσε μετά την σύνδεση, στην αρχική σελίδα αποσυνδεδεμένο. Είχα και στο παρελθόν κάποια στιγμή προβλήματα σύνδεσης, αλλά το support της εταιρείας με εξυπηρέτησε. Πέρασαν αρκετές μέρες μέχρι να αρχίσω να αναζητώ πληροφορίες στα forum. Και οι πληροφορίες ήταν άκρως ανησυχητικές.

ΑΠΑΤΗ!;!

Κάποιοι που πληρώσαν και το έψαξαν περισσότερο, έμαθαν ότι τα γραφεία στο Hertfordshire, στο Λονδίνο ήταν εικονικά. Διευθυντής της εταιρείας εμφανιζόταν κάποιος Tan Eng Sion, όπου ο τόπος διαμονής του είναι στην Σιγκαπούρη, από όπου φαίνεται να γίνεται και η διαχείριση της σελίδας. Επίσης, το όνομα του διευθυντή, όπως και άλλα στοιχεία, δεν εμφανίζονται πουθενά μέσα στην ιστοσελίδα, πράγμα που κινούσε υποψίες.

Σήμερα, ακόμα δεν μπορώ να μπω στον λογαριασμό μου. Ρωτώντας την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το θέμα, μου είπαν ότι

"Με βάση τα στοιχεία που μας αποστείλατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφαίνεται ότι το φερόμενο ως αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα. Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε, ότι είναι απαραίτητη η από μέρους σας υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (στοιχεία-εκτυπώσεις, αποδεικτικά των καταγγελλόμενων πράξεων). Την μηνυτήρια αναφορά μπορείτε να την υποβάλετε σε οποιαδήποτε δικαστική ή αστυνομική Αρχή".

Στα forum πάντως, απατημένοι συνδρομητές έχουν ήδη οργανωθεί για να "κυνηγήσουν" τον Tan. Το τί έχει επενδύσει ο καθένας μπορεί να βρεθεί εύκολα από τις καταθέσεις στις συγκεκριμένες διευθύνσεις BTC. Αν θα τα πάρουμε ποτέ πίσω ... μάλλον δύσκολο, αλλά για οποιαδήποτε εξέλιξη θα κάνω update.

Ελπίζω μόνο, όσοι παρακολουθούν τα ποστ μου, να μην χάσανε πολλά BTC και τώρα με μισούνε.

NEW! Game Faucet (updated)

Posted by [email protected] on September 5, 2015 at 1:30 AM Comments comments (0)

Δεν είναι νέα μόδα να παίζεις παιχνίδια και να κερδίζεις Satoshi.

Εδώ όμως δεν κάνεις σχεδόν τίποτα -μεταξύ μας δεν θεωρείτε παιχνίδι αυτό το πράγμα;)

αλλά έχει μεγάλα κέρδη. Στο πρώτο κλικ έβγαλα 21000 Satoshi (210 Bits).

Και ανανεώνεται κάθε 30 λεπτά. Δοκιμάστε το εδώ


update:

Μόλις μπεις στο παιχνίδι, κερδίζεις τα πρώτα σου 21682 Satoshi (216 Bits)

Από κει και πέρα, ανά 30 λεπτά χτίζεις και έναν όροφο ενός κτιρίου 5000 ορόφων.

Κάθε ένας σου δίνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 867 Satoshi, ενώ ο τελευταίος σου δίνει μπόνους.

Όταν τελειώνει ένα κτίριο, πας στο επόμενο, με λίγο μεγαλύτερο μπόνους.

Για να τελειώνεις πιο γρήγορα, μπορείς να κάνεις μια ομάδα (μέχρι 100 άτομα;),

η οποίο όμως χρειάζεται λεφτά για να δημιουργηθεί. Αν όμως κάνεις αυτήν την κίνηση, μπορείς να ορίσεις και το

ποσοστό κέρδους που θα έχεις από την ομάδα σου.

Μπορείς όμως να ενταχθείς σε μια ομάδα που ήδη είναι ανοιχτή και έχει άδειες θέσεις.


update2:

Η πρώτη μου μέρα στο παιχνίδι ... πάνω από 44000 Satoshi

Bitcoin VS USD/EURO

Posted by [email protected] on August 25, 2015 at 6:40 PM Comments comments (0)

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 200€. Μήπως ήρθε η ώρα για μια μικρή επένδυση, πριν ξανανέβει;

First coins from zero (bits actually) UPDATED!!!

Posted by [email protected] on June 9, 2015 at 5:50 AM Comments comments (0)

Πώς να ξεκινήσετε για πλάκα

και να αποκτήσετε τα πρώτα σας BTC -Shatoshi βασικά, μην χαίρεστε- με τρία απλά βήματα:

1: Ανοίξτε λογαριασμό σε αυτό το online wallet Coinbase για να μπορείτε να δέχεστε και να πληρώνετε σε Bitcoins

Μόλις κερδίσατε τα πρώτα σας Bitcoins αξίας 5€, περίπου 0.02466 BTC, με την σημερινή ισοτιμία. Μπορεί ο λογαριασμός που ανοίξετε να θεωρήσει βασικό νόμισμα το δολάριο, οπότε το δώρα θα είναι λίγο μικρότερο, περίπου 0.02147 BTC.

2: Ανοίξτε λογαριασμό στο EMIcoin. <--- SCAM

3: Καταθέστε τα 5€ από το Coinbase λογαριασμό σας, στο EMIcoin (ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 0.001BTC).

Τέλος


Προσοχή: Φυσικά και ΔΕΝ θα γίνετε πλούσιοι. Ούτε καν θα αποκτήσετε 1BTC σύντομα.

Η ημερήσια απόδοσή σας θα είναι 0.00042415 ή 0.0003692. Μην ξεχνάτε όμως ότι ξεκινήσατε με 0.

Τα ημερήσια ποσά, μπορείτε να το ξανακαταθέσετε (ελαχιστη κατάθεση τα 0.0001 BTC), αυξάνοντας την απόδοση της επόμενη μέρα.

Φυσικά ... αν βιάζεστε ... μπορείτε να διαβάσετε για τα faucets και να αρχίσετε το κυνήγι των Bits, πάλι ξεκινώντας από μηδενική βάση.

EMIcoin <---SCAM updated

Posted by [email protected] on June 9, 2015 at 4:25 AM Comments comments (0)

Η εταιρεία EMICOIN βρίσκεται υπό έλεγχο για απάτη. ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ BTC


Αφού επενδύσατε στο EMIcoin ώστε να μην κάθονται άπραγα τα bitcoins που μαζεύετε από τα faucets ή βγάζετε με mining, αυτά πολλαπλασιάζονται σε ημερήσια βάση. Τα συμβόλαιο που υπάρχουν είναι ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης και χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

ΕΜΙ1: από 0.001 ฿ με σταθερή απόδοση 1.72%

ΕΜΙ2: από 3.00 ฿ με σταθερή απόδοση 2.15%

ΕΜΙ3: από 15.00 ฿ με σταθερή απόδοση 2.60%

ΕΜΙ4: από 60.00 ฿ με κυμαινόμενη απόδοση από 3.1% έως 4.5%

EMICoin

Τα κέρδη σας πάνε στο Balance, που μπορείτε να αποσύρετε χωρίς άλλη χρέωση ή προμήθεια υπέρ της εταιρείας.

Όμως γιατί να τα αποσύρετε και να κάθονται; Αυτός δεν ήταν εξαρχής και ο λόγος που τα επενδύσατε στο EMIcoin;

Πηγαίνοντας στο Investment, υπάρχει η επιλογή Deposit from Balance. Οπότε, τα βάζετε και αυτά, αυξάνοντας έτσι λίγο-λίγο, την ημερίσια απόδοσή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει προμήθεια σε περίπτωση που αποσύρετε BTC που έχετε επενδύσει. Αν τραβήξετε το ποσό σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μήνα, η προμήθεια είναι 9%, από έναν μέχρι τρεις μήνες 4.5%, ενώ μετά από τρεις μήνες, η προμήθεια είναι 2.5%. Αυτές οι χρεώσεις αναφέρονται στα FAQ της σελίδας. Όμως, μεταξύ μας, η προμήθεια που θα πληρώσετε στο τέλος, έχει ήδη αποσβεστεί τις πρώτες μέρες.

Rates

Posted by [email protected] on June 9, 2015 at 4:20 AM Comments comments (0)

ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Έπεσε η τιμή του Bitcoin έναντι του USD (λιγάκι), αλλά ανέβηκε η τιμή του Litecoin.

Μήπως ήρθε η ώρα να μετατρέψετε το LTC σας σε BTC;;;


Mining VS Cloud Mining

Posted by [email protected] on June 6, 2015 at 4:40 PM Comments comments (0)

Ένας φίλος αγόρασε το Antminer S5 για εξόρυξη BTC. Κοστίζει περίπου 590$ χωρίς τα μεταφορικά. Πουσαρισμένο, μου είπε (και τον πιστεύω;) ότι πιάνει τα 1370GHs με κατανάλωση 690W μετρημένα, δηλαδή περίπου 16,5KW την μέρα. Υπολόγισε ότι το ρεύμα που πληρώνει ανά μέρα, είναι περίπου 0,07€ (περίπου 0,084$) σε νησί.

 

Σημ. Εδώ κρατώ μια επιφύλαξη, γιατί στον εκκαθαριστικό, αν υπερβείς κάποιες κιλοβατόρες το τετράμηνο, οι τιμές αλλάζουν συνολικά προς τα πάνω. Δεν ξέρω (προς το παρόν;) τί γίνεται σε νησί που υπάρχει άλλο καθεστώς χρέωσης.

 

Λοιπόν, ξοδεύεις 590$, για να παράγεις 0.0144BTC, (3$ την ημέρα, με κόστος 0,084$). Για την απόσβεση του μηχανήματος, θέλεις περίπου 200 μέρες.

 

Από την άλλη πλευρά:

Με 590$, αγοράζεις περίπου 2,59BCT (όταν είναι στα περίπου 230$ αγορά;). Βάζεις αυτό το ποσό στο EMIcoin και με το πρώτο συμβόλαιο (μέχρι 3BTC) έχεις κέρδος 1,72% ημερησίως. Κοινώς, με τα ίδια λεφτά βγάζεις χωρίς επιπλέον κόστος 0.0447BTC. Σχεδόν τριπλάσια απόδοση.

EMICoin


Επίσης, στην υπηρεσία cloud mining του Scrypty το Deluxe συμβόλαιο 1THs κοστίζει 0.95BTC (περίπου 230$), ενώ το Deluxe συμβόλαιο των 2.5THs κοστίζει μόλις 2.38BTC. Μία ακόμα επιλογή δηλαδή, που η ζυγαριά της προσωπικής μου εκτίμησης, κλίνει προς τα εκεί.Rss_feed